23 köy takımının katıldığı şampiyona sona erdi

Aksaray Kent Haber √ Aksaray Haberleri

HABER 9.03.2022 11:39:00
23 köy takımının katıldığı şampiyona sona erdi

Aksaray’ın Eskil İlçesinde 23 köy takımının katıldığı ‘Kaymakamlık Voleybol Turnuvası’ sona erdi. Final maçını izleyen Vali Hamza Aydoğdu, ilçe spor salonunu dolduran vatandaşların heyecanına ortak oldu. 
Vali Hamza Aydoğdu Eskil Kaymakamlığınca düzenlenen Kaymakamlık Voleybol Şampiyonasının final maçı birim amirleri ile birlikte izledi. Eskil Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonaya 23 köy takımı katıldı. Final müsabakasında Kökezspor'u 3-0 yenen Başaranspor şampiyon oldu. Takımlarını yalnız bırakmayan sporseverlerin büyük ilgi gösterdiği maçta taraftarların Türkiye liglerinde az rastlanan bir heyecanla takımlarını desteklediğini belirten Vali Hamza Aydoğdu, final maçının atmosferinin muhteşem olduğunu söyledi.
Spor turnuvalarında genellikle futbolun tercih edildiğini ancak Eskil İlçesinin farkını ortaya koyarak geleneksel olarak düzenlenen Kaymakamlık Voleybol turnuvasına devam ettiğini belirten Vali Aydoğdu turnuvaya katılan takımları ve onları yalnız bırakmayan sporseverleri tebrik etti.
Turnuvanın son maçının tamamlanmasının ardından kupa töreni düzenlendi. Turnuvanın en centilmen takımı seçilen Sanayispor ile Turnuva 4. Gümüşdüğünspor, 3.Böğetspor, 2. Kökezspor’a kupa ve madalyaları İlçe Kaymakamı Yunus Coşkun, İlçe Belediye Başkanı Necati Belgemen, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız tarafından verildi. Final maçını 3-0 kazanan Başaranspor şampiyonluk kupasını Vali Hamza Aydoğdu’nun elinden aldı. Final maçını oynayan takımları destekleyen seyircilerin tezahüratları üzerine seyircilerin arasına giden Vali Aydoğdu her iki takım seyircileri ile birlikte fotoğraf çektirdi. 

Su tüketimi az olan bitki ekimi yapan çiftçiler destekleniyor
Türkiye’nin en az yağış alan bölgeleri arasında bulunan Aksaray’da su tüketimi az olan bitki çeşitliliğinin arttırılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. 
Eskil İlçe Tarım Müdürlüğü ile İlçe Ziraat Odası Başkanlığı ortaklığında hazırlanan proje ile ilçede alternatif ürün olarak Kanola bitkisi ekiminin yaygınlaştırılması amacıyla hazırlanan proje KOP tarafından destekleniyor. 
Eskil İlçe Ziraat Odasını ziyaret eden Vali Hamza Aydoğdu proje kapsamında Kanola bitkisi ekimi yapan 50 çiftçinin kullanımına sunulacak 189.000 TL tutarında ekipman desteği sağlanacağını söyledi. 2021 yılında 4.272 dekarda Kanola ekimi yapıldığını 2022 yılında ekim bildirimlerini devam ettiğini ifade eden Vali Aydoğdu, KOP tarafından desteklenen projede alınan 2 adet katı gübre dağıtım römorkunun çiftçilere hayırlı olmasını diledi. 


KATI ATIK DEĞERLENDİRME VE BERTARAF TESİSİ, ASÜ ÇEVRE KORUMA VE KONTROLÜ ÖĞRENCİLERİ VE ÖĞRETİM ÜYELERİ İÇİN UYGULAMALI EĞİTİM ALANI OLDU

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 19 MAYIS MESAJI

TOBB 80. GENEL KURULUNDA ATSO BAŞKANI KOÇAŞ’A HİZMET ŞEREF BELGESİ VE PLAKETİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VERDİ

TAPDUK EMRE KİTAP KONAĞI SINAV KAYGISI VE YÖNETİMİ KONULU SÖYLEŞİ PROGRAMINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

SAMSUNG, KİA VE HYUNDAİ’NİN ÜRETİM MERKEZİ HWASEONG İLE AKSARAY ARASINDA KARDEŞ ŞEHİR PROTOKOLÜ İMZALANDI

IHLARA VADİSİ CAM TERAS VE KAFETERYA PROJESİNDE PEYZAJ ÇALIŞMASI YAPILIYOR

200 YIILIK OSMANLI DÖNEMİ ESERİ KARASU KÖPRÜSÜ RESTORE EDİLEREK AKSARAY KÜLTÜR MİRASINA KAZANDIRILIYOR

  • BIST 100

    10739,60%0,90
  • DOLAR

    32,18% 0,04
  • EURO

    34,98% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2515,20% 0,22
  • Ç. ALTIN

    4013,31% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.