228 koşucu Atatürk’ün izinde Samsun’a ulaştı

228 koşucu Atatürk’ün izinde Samsun’a ulaştı

SPOR 23.05.2023 15:11:33
228 koşucu Atatürk’ün izinde Samsun’a ulaştı

Sağlıklı yaşam, spor, eğlence ve iyiliği bir araya getiren Eker I Run, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı Sanal Gençlik Koşusu etkinliğiyle kutladı.

BURSA (İGFA) - Eker I Run, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun dönüm noktalarından 19 Mayıs 1919'un temsil ettiği değerleri genç nesillere aktarmak amacıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlamak için Sanal Gençlik Koşusu düzenleyen Eker I Run, Türkiye’nin farklı bölgelerinden koşu severleri bir araya getirdi.

"19 Mayıs’ta Sanal Gençlik Koşusu’nda #OnaKoşuyoruz” söylemiyle yapılan etkinlik, Bandırma Vapuru’nun Samsun’a olan seferindeki yaklaşık 750 km’lik mesafenin adımlarla katedilmesiyle gerçekleşti. Gençliğin enerjisiyle etkinliğe katılan 228 kişi, 750 km’lik mesafeye 2 kez ulaşarak hedeflenen uzaklıktan daha uzun bir yol katetti. 19 Mayıs Sanal Gençlik Koşusu’nda toplam koşulan mesafe 1.505 km oldu.

KOŞUYA, 3 ÜLKEDEN VE 27 İLDEN KATILIM SAĞLANDI

Koşuya; Türkiye’nin yanı sıra İrlanda ve Almanya ile birlikte toplam 3 ülkeden ve 27 ilden katılım sağlandı. En çok katılım sağlanan 5 şehir; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya olarak sıralandı. Adım Adım Ankara ve Bursa ekipleri de etkinlik kapsamında bir araya gelerek, 19 Mayıs'ın ve Atatürk'ün anısına birlikte koştu.

Katılımcılar, 16-21 Mayıs tarihleri arasında yapılan sanal koşuya istedikleri yerden istedikleri zamanda katılabildi. Belli bir mesafede yaptıkları koşu ya da yürüyüşü GPS özelliği olan bir spor saati veya cep telefonu uygulaması yardımıyla ölçen katılımcılar, bu verileri Eker I Run sitesine yükledi. Koşu veya yürüyüş mesafesi için 3 farklı seçenek belirlendi. Katılımcılar; 1.9K, 19K seçeneklerinin yanı sıra "Limitsiz Parkur" seçeneği ile hafta boyunca yaptıkları koşu ve yürüyüşleri de sisteme kaydedebildi.

AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

Otomobil Yayaya Çarptı: Kayıp Şahıs Olduğu Ortaya Çıktı

Aksaray’da ‘Dur’ İhtarına Uymayan Sürücü Kaza Sonrası Yakalandı

Aksaray'da Plakasız Motosiklet Sürücüsü ‘Dur’ İhtarına Uymayınca Kaçtı: Yakalanınca Ehliyeti İptal Edildi

Aksaray'da Motor Kısmı Alev Alan Otomobilde Korkutan Anlar

ANAHTAR PARTİ AKSARAY’DA HER YERDE – ÜYELİK REKORU İÇİN SEFERBERLİK BAŞLATTI!

Aksaray’da Drift Yapan Sürücüye 54 Bin 879 TL Ceza: Aracı Bırakıp Kaçtı

  • BIST 100

    10659,83%0,89
  • DOLAR

    42,33% 0,21
  • EURO

    49,14% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5550,39% -0,01
  • Ç. ALTIN

    9211,41% -0,08

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.