2 bini aşkın düzensiz göçmene 'Kalkan'!

2 bini aşkın düzensiz göçmene 'Kalkan'!

GÜNDEM 8.01.2024 09:49:54
2 bini aşkın düzensiz göçmene

İçişleri Bakanlığı'nca 27 ilde gerçekleştirilen "Kalkan-7" operasyonlarında, 80 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 2 bin 155 düzensiz göçmen yakalandı.

ANKARA (İGFA) -  İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun detaylarını sosyal medya hesabından paylaştı.

27 ilde jandarma, polis ve sahil güvenlik tarafından 57 ayrı yere yapılan operasyonlarda, 80 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalanırke, 6’sı tutuklandı. 4'ü hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğerlerinin ise adli işlemleri devam ettiği öğrenildi.

Operasyonu gerçekleştiren personeli tebrik eden Bakan Yerlikaya paylaşımına, "Umut tacirliği yaparak insanları kandıran, binlerce insanı göç yollarında ölüme sürükleyen, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz. Göçmen kaçakçılığıyla mücadelemiz aralıksız biçimde azim ve kararlılıkla sürdürülecektir" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1744222426429337772

Anahtar Kelimeler: 2 bini aşkın düzensiz göçmene 'kalkan'!

ATSO BAŞKANI KOÇAŞ YILIN İLK ENFLASYON RAKAMLARINI DEĞERLENDİRDİ

Ihlara’da Endişelendiren Olay: Genç Kadın Yaralı Kurtarıldı

Aşık Molla Bulvarı’nda zincirleme kaza: 6 yaralı

Aksaray'da Aile İçi Tartışma: 1 Kişi Yaralandı

Aksaray’da Okul Servislerine Sıkı Denetim

AKSARAY’DA 2025 YILINDA 422 ŞİRKET KURULDU

AKSARAY’da Doğalgaz Patlaması: 2 Yaralı

  • BIST 100

    16702,80%0,04
  • DOLAR

    43,50% 0,06
  • EURO

    51,48% 0,10
  • GRAM ALTIN

    7075,84% 2,42
  • Ç. ALTIN

    12075,61% 2,33

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.