2 bini aşkın düzensiz göçmene 'Kalkan'!

2 bini aşkın düzensiz göçmene 'Kalkan'!

GÜNDEM 8.01.2024 09:49:54
2 bini aşkın düzensiz göçmene

İçişleri Bakanlığı'nca 27 ilde gerçekleştirilen "Kalkan-7" operasyonlarında, 80 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 2 bin 155 düzensiz göçmen yakalandı.

ANKARA (İGFA) -  İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun detaylarını sosyal medya hesabından paylaştı.

27 ilde jandarma, polis ve sahil güvenlik tarafından 57 ayrı yere yapılan operasyonlarda, 80 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalanırke, 6’sı tutuklandı. 4'ü hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğerlerinin ise adli işlemleri devam ettiği öğrenildi.

Operasyonu gerçekleştiren personeli tebrik eden Bakan Yerlikaya paylaşımına, "Umut tacirliği yaparak insanları kandıran, binlerce insanı göç yollarında ölüme sürükleyen, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz. Göçmen kaçakçılığıyla mücadelemiz aralıksız biçimde azim ve kararlılıkla sürdürülecektir" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1744222426429337772

Anahtar Kelimeler: 2 bini aşkın düzensiz göçmene 'kalkan'!

Aksaray’da Geri Dönüşüm Fabrikasında Korkutan Yangın

Aksaray Üniversitesi kurumsal akreditasyon çalışmalarını eğitim programlarıyla sürdürüyor

ZABITA ÇEVRE CEZALARINI UYGULAMAYA BAŞLADI

Aksaray'da otomobil Takla Attı: 1 Yaralı

Kavşakta Kaza: Motosiklet Sürücüsü ve Yolcusu Yaralandı

Aksaray’da Kamyonet ile Motosiklet Çarpıştı: 16 Yaşındaki Sürücü Yaralandı

Alkollü sürücü orta refüje çıktı Ehliyeti 2044’e kadar yok

  • BIST 100

    11048,11%-1,05
  • DOLAR

    41,39% 0,27
  • EURO

    48,82% 0,13
  • GRAM ALTIN

    4853,09% 0,32
  • Ç. ALTIN

    7935,99% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.