1’inci Geleneksel Ağaçören Ceviz Festivali başladı

1’inci Geleneksel Ağaçören Ceviz Festivali başladı.

HABER 29.10.2021 02:32:00
1’inci Geleneksel Ağaçören Ceviz Festivali başladı

Ağaçören ilçesinde cevizin tanıtılması ve teşvik edilmesi amacıyla Aksaray Valiliği öncülüğünde düzenlenen 1’inci Geleneksel Ağaçören Ceviz Festivali başladı. Festivalde yumurta büyüklüğündeki cevizler yoğun ilgi gördü.
Bugüne kadar kaman cevizi diye satılan Ağaçören cevizine Aksaray valiliği olarak tescil başvurusunda bulunuldu.Aksaray Ağaçören cevizi tescil adını alacak olan  yumurta büyüklüğündeki cevizler, davetliler tarafından büyük ilgi gördü.
Ağaçören etkinlik alanında gerçekleştirilen festival, Vali Hamza Aydoğdu ve Belediye Başkanı Evren Dinçer'in mehter takımı eşliğinde kortej yürüyüşüyle başladı.
İlçedeki bahçelerinden toplanan cevizler ve yöresel ürünlerin sergilendiği stantlar ilgi gördü.
Vali Aydoğdu ve Başkan Dinçer etkinlik alanını gezerek vatandaşlarla sohbet etti.
Standaların gezilmesine in ardından, protokol üyeleri yerlerini aldı.Program mehteran takımının gösterisiyle başladı.Mehteran gösterisindenden İl müftüsünün yaptığı duayla başlayan festivalede  ilk konuşmayı yapan Ağaçören Belediye Başkanı  Yaşar Bekleviç, Ceviz Festivalinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.Ağaçören Kaynakamı  Mehmet Ali SEMİZ ise festivalin  bundan sonrada her yı devam edeceğini kaydetti.
İyi Parti Milletvekili Ayhan Erel ve MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı'birer konuşma yaptı.
CEVİZLER KIRILDI GÜZELLİKLER ORTAYA ÇIKTI
 Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer"Ağaçören kabuğunu kırıyor,bugün gerçekten kabuklar kırıldı cevizler ortaya çıktı.Bugüne kadar bir özlemdi Ağaçören Tanıtmak ve ülke sathında duyuru bilinirliğini artırmak ülkemizde adından söz ettirmekdi.Kaman ve diğer yörelerin cevizinde ön plana çıkma hayalimiz ve festival  hayalimiz vardı.O gün bugün oldu ,Bugün Ceviz festivalinin birincisi gerçekleşti, bundan sonrada devamı gelecek"dedi.
GÜZELLİKLERİ ORTAYA ÇIKARTACAĞIZ
Son olarak kürsüye gelen Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Aksaray bulunduğu jeopolitik konumu itibariyle Türkiye'nin en önemli cazibe merkezlerinden birisidir.
Birbirimizin  gözüün içine bakarak şuna karar vereceğiz.Biz Aksaray'ın iyiliklerii  ve güzelliklerini yayacağız çirkinlileri ve kötülükleri yapmayacağız.Eğer bir şehirde bir kötülük ve çirkinlik var Ağaçören ilçemiz ceviziyle çok meşhur. İlçemizde çok güzel cevizlerimiz yetişiyor. Dün itibariyle cevizimiz için Coğrafi İşaret Tescili başvurusunda bulunduk. Tescilimiz geldiğinde cevizimiz bir marka haline dönüşecek. Artık cevizimizi alanlar başka bir isimle satamayacak. Bizler kentteki bu güzellikleri ortaya çıkarmak istiyoruz. Alandaki heyecana ortak olmak bizleri memnun etti. Festival alanında cevizden yapılan 35 çeşit ürün var. Bu festivalimizi ileri ki yıllarda daha da geliştirerek devam ettireceğiz. Yaşadığımız dünyada oluşturulan güzelliklerin mutlaka onun bir sonucu oluyor. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum."
Etkinlikler kapsamında ceviz toplama, çocuk oyunları, folklor, Malaklı köpeği ve Hasan Dağı atları gösterisi düzenlendi.


Aksaray’da sağanak yağış

ÇOCUKLARIN MERAKLA BEKLEDİĞİ ÇOCUK EĞLENCE MERKEZİ ŞEKİLLENİYOR

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MİSAFİRİ OLARAK KÜLLİYE’DE AĞIRLANACAK

AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.