1.ci Bağ Bozumu ve Uçurtma Festivali" başladı

"1. Bağ Bozumu ve Uçurtma Festivali" başladı

HABER 3.10.2021 12:02:00
1.ci Bağ Bozumu ve Uçurtma Festivali

Karnaval tadında,başlayan  Bağ Bozumu ve Uçurtma Festivalinin 1.ncisine vatandaşlar akın etti.

AKSARAY OLAY HABER -(Ayşe ALP) Karnaval tadında,başlayan  Bağ Bozumu ve Uçurtma Festivalinin 1.ncisine vatandaşlar akın etti.Aksaray'da bağcılığın tanıtılması ve teşvik edilmesi amacıyla Aksaray belediyesi öncülüğünde düzenlenen "1. Bağ Bozumu ve Uçurtma Festivali" başladı.


Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’in süpriz projelerinden birine daha Aksaray Cumartesi günü ev sahipliği yaptı.Ulusal kanalların tamamında yer alan proje, Aksaray, Bağ Bozumu ve Uçurtma Festivalinin 1.ncisine vatandaşlar akın akın geldi.
Merkeze bağlı Karkın köyü etkinlik alanında gerçekleştirilen festival, mehter takımı eşliğinde kortej yürüyüşüyle başladı.Festival alanına gelen Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer alkışlarla alana katılım sağladı.
Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Evren Dinçer,vatandaşların her biriyle tek tek ilgilenirken,festivalle bozulan bağlardaki üzümler ise pekmeze dönüştü.


Hasan Dağı eteklerinde yer alan 12 köydeki bağlardan getirilen üzümler ve yöresel ürünlerin sergilendiği etkinlik alanında Çocuklar için özel oyun alanları,yarışmalar, nostaljik araçlar  en çokda  çocuklukda kalan Bilyali aracı hafızalarda tatlı anılar bıraktı.
Araçlarla bağ bozumu alanına hareket eden vatandaşlar,burada Belediye tarafından belirlenen Bağda,bağ bozumunu gerçekleitirdi.İlk kez bağ bozumuna katılan vatandaşlar, bağların arasında, salkım salkım  üzümü kendi elleriyle kopartarak yediler.
Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, gazetecilere yaptığı açıklamada, festivalle bölgenin kültürel zenginliğini vatandaşlarla buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.
Hasan Dağı çevresinde yetişen üzümün kaliteli pekmezi olduğuna işaret eden Dinçer, şöyle konuştu:
"Bağlarımızı, üzümlerimizi ön plana çıkartmak ve farkındalık oluşturmak için böyle bir program düzenledik. Festivalimiz çeşitli etkinliklerle devam edecek. Çocuklarımıza yönelik oyunlarımız var, uçurtma etkinliğimiz olacak. Pandemi dolayısıyla evde kapanmışlık durumundan kurtulmak ve sosyalleşme adına faaliyetlerimizi gerçekleştirdik. Aksaray'ımız pekmez yapma konusunda çok ciddi adımlar atıyor. Kentte yılda 1000 ton pekmez üretiyoruz. Bunları iç piyasada tüketiyoruz. Bunu daha da artırarak, yurt dışına satmayı planlıyoruz. Hasan Dağı çevresinde yetişen üzümlerimizin kalitesi herkes tarafından biliniyor. Gelecek yıllarda da bunun gibi programlarımız devam edecek."
Dinçer, bu tür etkinliklerin hem bölgenin tanıtımı hem de çiftçilerin ekonomisine katkı sağlaması açısından çok önemli olduğunu kaydetti.
Etkinlikler kapsamında bağ bozumu, pekmez kaynatma yarışması, uçurtma yarışı, nostaljik sinema, konserler, çocuk oyunları, folklor, Malaklı köpeği ve Hasan Dağı atları gösterisi düzenlendi.
Aksaray Belediyesi'nin bu yıl ilkini düzenlediği Bağbozumu ve Uçurtma Festivali Aksaray'ın merkeze bağlı Kargın köyünde gerçekleştirdi. Yüzlerce vatandaşın katıldığı festivalde Belediye Başkanı Evren Dinçer vatandaşlarla birlikte bağa girerek bağ bozumuna katıldı.
 Kortej ekibiyle birlikte alana gelen Başkan Dinçer ve vatandaşlar, bağ bozumunda toplanan üzümleri festival alanına getirerek burada taş havuza doldurdu. Daha sonra havuzun üzerine çıkan vatandaşlar üzüm çiğneme işlemini gerçekleştirdi. Çiğneme esnasında çıkan üzüm suları kazanlara aktarılarak ateş üzerinde kaynatılıp pekmeze dönüştürüldü. 
Festival kapsamında çocuklara yönelik hazırlanan oyun alanlarında çocuklar da doyasıya eğlenirken belediye tarafından çocuklara ikram ve hediyeler verildi. Aksaray üzümünün kalitesinin tescillenmesi adına organize edilen festivalde uçurtma şenliği ile gökyüzü rengarenk uçurtmalarla süslendi.


Anahtar Kelimeler: . Bozumu Uçurtma Festivali" başladı

Aksaray’da 19 Eylül Gaziler Günü Coşkuyla Kutlandı

Aksaray Belediyesi Çocuk Eğlence Merkezi Coşkuyla Açıldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Fatma Betül Sayan’ın Aksaray Ziyaretinde İlçeler İçin Yeni Projeler Masaya Yatırıldı

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer'den Gaziler Günü Kutlama Mesajı

BAŞKAN DİNÇER’DEN YENİ DÖNEM ÖNCESİ NEZAKET ZİYARETİ

Aksaray’da Kadınlardan AKMEK ve Kadın Aktivite Merkezlerine Yoğun İlgi; Yeni Kayıt Dönemi Başladı

AKSARAY BAROSU AVUKATLARI SOSYAL FAALİYETLER KAPSAMINDA DÜZENLEDİĞİESKİŞEHİR GEZİSİNDE BİR ARAYA GELDİ

  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,20
  • EURO

    37,98% 0,28
  • GRAM ALTIN

    2829,83% 0,98
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.