Tarih: 08.10.2024 00:37

19 İlde Siberağ-9 Operasyonları: 115 Şüpheli Yakalandı

Facebook Twitter Linked-in

 4 gün süren operasyonlar sonucunda 115 şüpheli yakalanmış, bunlardan 17’si tutuklanmış, 2’si hakkında adli kontrol kararı verilmiş ve 96’sının işlemleri devam etmektedir.

Operasyon Detayları

Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlar, Giresun, Sivas, Mardin, Osmaniye, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, Mersin, Kırşehir, Batman, İzmir, Samsun, Diyarbakır, Çorum, Konya, Adıyaman, Nevşehir, Kocaeli ve Trabzon olmak üzere toplam 19 ilde yapılmıştır.

Ele Geçirilen Malzemeler

Operasyonlar sırasında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 36 milyon Türk lirası değerinde 3 adet ev ve 3 adet araca satılamaz/devredilemez şerhi konulmuştur. Ayrıca, operasyonlarda çok sayıda dijital materyale de el konulmuştur.

Sonuç

Siberağ-9 operasyonları, Türkiye’deki siber suçlarla mücadelede önemli bir adım olarak değerlendirilmekte ve bu tür operasyonların devam edeceği vurgulanmaktadır. Emniyet güçleri, toplumda güvenliği sağlamak ve yasa dışı faaliyetlerle etkin bir şekilde mücadele etmek için çalışmalarını sürdürmektedir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —