10 BİN KONUTUN ELEKTRİK İHTİYACINI KARŞILAYACAK

ENTEGRE KATI ATIK DEĞERLENDİRME VE BERTARAF TESİSİ İLE KÖTÜ KOKU VE ÇİRKİN GÖRÜNTÜ SON BULURKEN AKSARAY’IN ENERJİ ÜSSÜ OLUYOR

HABER 1.12.2022 15:30:00
10 BİN KONUTUN ELEKTRİK İHTİYACINI KARŞILAYACAK


Aksaray Belediye Başkanı Dr.  Evren Dinçer’in önemli projeleri arasında yer alan Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisinin kurulmasıyla A.Ü Eğitim ve Araştırma Hastanesi çevresinde oluşan kötü kokuda son buldu.
Uzun yıllar önce yapılan ve miadını dolduran eski tesisin şehrin büyümesiyle şehre yakın bir noktada kalması çevreye kötü kokuların yayılmasına neden oluyordu.
Aksaray merkeze bağlı Armutlu köyü mevkiinde kurulan yeni Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi sayesinde A.Ü Eğitim ve Araştırma Hastanesi çevresinde oluşan kötü koku son bulurken, artık katı atıklar çöp olmaktan öte şehrin 10 Bin konutluk enerji ihtiyacını karşılayacak merkez haline geliyor.
377 Dönüm arazi üzerine kurulan dev tesiste enerjinin dışında organik maddelerden park ve bahçelerde kullanılmak üzere gübre, Mekanik Ayırma Tesisinde kâğıt, karton, plastik vb. geri dönüştürülebilen atıklar tamamı geri kazandırılarak Sıfır Atık Projesi’nin destekle çok yönlü kazanımları da olacak.
Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer konuya ilişkin şu görüşlere yer verdi. “Şehrin genelinde toplanan katı atıkları ekonomiye yeniden kazandırdığımız modern bir kentin en önemli ihtiyaçlarından biri olan Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisimizi şehrimize kazandırarak önemli bir projeyi hayata geçirdik.
Önceki yıllarda A.Ü Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında bulunan bir tesiste toplanan atıklar kötü koku ve görüntüye sebep oluyor, modern kent kimliğine yakışmayacak sorunlar yaşanıyordu. Şehrimize kazandırdığımız tesisle çok yönlü kazanımlar sağladık. Teknolojik donanımlı Yeni Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf tesisimiz Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

 


TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN EMEKLİLERE ÜCRETSİZ KUAFÖR HİZMETİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN 23 NİSAN’A ÖZEL ÇOCUK ŞENLİĞİ

ATSO ÜYELERİ TÜYAP’TA YAPI FUARINA KATILDI

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,49% -0,15
  • EURO

    34,89% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2437,17% 0,59
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.