Adana’da ”Sıfır Atık Projesi” Çeviçelle Ödül Töreni Düzenlendi

Adana’da Gerçekleşen ÇEVRECİ İŞLETMELER ÇOCUKLARLA EL ELE SIFIR ATIK PROJE Ödül Töreni Düzenlendi.

3.05.2024 18:07:00
Adana’da ”Sıfır Atık Projesi” Çeviçelle Ödül Töreni Düzenlendi

Cumhurbaşkanımızın değerli Eşi Sayın Emine Erdoğan Hanfendi’nin başlatmış olduğu SIFIR ATIK Projesi Kapsamında Adana’da ÇEVRECİ İŞLETMELER ÇOCUKLARLA EL ELE PROJESİ ÖDÜL TÖRENİ gerçekleştirildi.

Adana’da gerçekleştirilen ödül töreninde coşkulu anlar yaşandı. Dünya’da ilk ve tek olma özelliğini taşıyan ve koruyan SIFIR ATIK PROJESİ’nin çocuk ayağı olan ÇEVİÇELLE adana’da bir çok kurum ve kuruluşu bir araya getirerek öğrencilerle birlikte güzel bir organizasyona imza attı.

Törende konuşan Çevreci Çocuk Eğitim Yayınları Genel Müdürü Şamil ALBAYRAK: Gelecek nesillere tertemiz ve gelişmiş bir Türkiye bırakmak kadar yaşanabilir bir dünyanın önde gelen mimarları arasında yer almak gibi önemli bir hedefleri de olduğuna işaret eden Albayrak, sınırları aşarak bir dünya markası haline gelen Sıfır Atık Projesi ile alınan sonuçlardan gurur duyduğunu belirtti. Konuşmasının devamında Projenin öncüsü olan Emine ERDOĞAN’a teşekkür ederek çalışmalarının daha sıklık kazanacağını ve Türkiye’nin 81 iline yayılacağının sözlerini verdi.

Adana’da gerçekleştirilen ÇEVRECİ İŞLETMELER ÇOCUKLARLA EL ELE SIFIR ATIK ÖDÜL TÖRENİ’nde, çocuklarla el ele verilerek atıkların azaltılması ve geri dönüşümün teşvik edilmesi amacıyla yapılan çalışmalarda çocuklara konu hakkında kitapçıklar dağıtıldı.

Program, çocuklara çevre bilinci aşılamak ve gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak hedefiyle düzenlenirken bir çok bürokrat katılım sağlarken, bazı yetkili isimler mesaj göndererek desteklerini ifade ettiler.

Çalışmaları yakından takip ettiklerini SIFIR ATIK Projelerinin daha kapsamlı ve etkili olabilmesi için üzerlerine düşen görevini yapmaya hazır olduklarını belirten bazı kurum ve kuruluşlar açık destek ve mesajları ile süreç’e katkı sağladıkları görüldü.

Sunuculuğunu Bengü Kantekin’in üstlendiği, Röportajların Serap Gönderiç’in yaptığı programda ”Çevreci işletmeler, paydaşlar ve çocuklarla birlikte yürüttükleri Sıfır Atık projesine verdikleri destekten dolayı kurum ve sponsorlar teşekkür plaketleriyle ödüllendirildi.

Programa, Adana’nın Sarıçam ve Seyhan ilçelerinin kaymakamları ile Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü de katılım gösterdi.

Günün anlam ve önemine binaen Emine Erdoğan’nın konu hakkındaki bazı mesajları paylaşıldı: Bizlerle başlayan Sıfır Atık hareketi gelecek nesillere miras kalacak!

Emine Erdoğan: Bizlerle başlayan Sıfır Atık hareketi gelecek nesillere  miras kalacak

Çevreci Çocuk Eğitim Yayınları Genel Müdürü Şamil ALBAYRAK, törende yaptığı konuşmada, sıfır atık projesinin önemine vurgu yaparak, çocukların çevre bilincinin erken yaşlarda kazandırılmasının gelecek için büyük önem taşıdığını belirtti ve Çeviçelle hakkında 81 il ve yurt dışı etkinlikleri ile şuana kadar 1000’e yakın Resmi Kurum ve Özel Sektör alanında bir çok şirket sponsorluğunda çalışmalarını Türkiye’ye yaygınlaştırmaya devam ettiğini söylerek, Biz inanıyoruz ki yakında başta kardeş Ülke Azerbaycan olmak üzere ve körfez ülkeleri, balkanlarda da bu misyon ve vizyonla çalışmalarımızı genişleterek devam edeceğiz dedi.

Dünya’yı daha güzel ve yaşanabilir bir yer yapacağımıza inancımız tam dedi, katılımcılar tarafından uzun süre salonda alkışlanan Albayrak daha sonra davetlilerle nezaket görüşmesi yaptığı bilgisi paylaşıldı.

Protokol konuşmalarının ardından, hazırlanan özel video gösterimi eşliğinde ödül törenine gerçekleştirilirken törende, çocuklar tarafından yapılan çevre dostu projeler ve ÇEVRECİ İŞLETMELER ÇOCUKLARLA EL ELE sıfır atık uygulamalarına katkı sağlayan kurum ve şirketlere ödüller verildi.

Programın sonunda, Bengü KANTEKİN tarafından yapılan teşekkür konuşmasıyla tören son bulurken…

Katılımcılar, çocuklarla birlikte sıfır atık felsefesinin yaygınlaştırılması ve çevre bilincinin artırılması adına daha fazla çalışma yapma kararı alırken proje sahibi Emine ERDOĞAN hanımefendilere böyle bir çalışmaya öncülük ettiği için bir kez daha teşekkür ettiler.

ÇEVRECİ İŞLETMELER ÇOCUKLARLA EL ELE SIFIR ATIK ÖDÜL TÖRENİ ADANA

14:00 – 14:15  Sunucu Bengü KANTEKİN program arzı genel bilgilendirme protokol katılımcıların takdimi

Sn Bengü KANTEKİN

Sıfır atık israfın önlenmesi atıkların geri  dönüştürülmesi gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak adına geliştirilmiş bir yaşam felsefesidir.Sıfır atık projesi bilindiği üzere Sn Cumhurbaşkanımız Recep TAYYİP ERDOAĞAN ın değerli eşleri Sn  EMİNE  ERDOĞAN’nın himayelerin de başlamış ve tüm dünyada kabul görmüştür.Bu değerli projenin geleceğimizin teminatı çocuklarımıza öğretilmesi için 10 yılı geçen bir zaman zarfında çalışmalar yapan Çevreci Çocuk Eğitim Yayınları paydaşları ile birlikte 3.000.000 çocuğa ulaşmış bulunmaktadır, bu gün de burada bu paydaşlardan bir kısmına daha projeye verdikleri destekten dolayı teşekkür plaketi vermek üzere toplanmış bulunmaktayız.

Aramızda bulunan

Sn. Sarıçam Kaymakamı Murtaza DAYANÇ

Sn. Seyhan Kaymakamı Ekrem İNCİ

VE Sn. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Turgay UZUN’a  katılımlarından dolayı teşekkür ederiz

AKIŞ:

14:15 – 14:25 Program açılışı saygı duruşu istklal marşı

13:25– 14:35 Şamil ALBAYRAK Çevreci Çocuk Eğitim Yayınları Genel Müdür

Çevreci Çocuk Eğitim Yayınları Yönetim Kurulu Başkanı

14:35 – 15:15 Protokol Konuşmaları

Sn. Sarıçam Kaymakamı Murtaza DAYANÇ

Sn. Seyhan Kaymakamı Ekrem İNCİ

Sn. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Turgay UZUN

15:15 – 15:30  Hazırlanan videoya göre ödül dağıtımı

Bengü KANTEKİN Teşekkür konuşması Kapanış.

ÖDÜL PROGRAMINA KATILAN PROTOKOL LİSTESİ:

1-SARIÇAM KAYMAKAMLIĞI

2-SEYHAN KAYMAKAMLIĞI

3-AOSB

4-SARIÇAM MEB

5-SEYHAN MEB

6-ÖNDER GÜZELARSLAN

7-BİRİNCİ İNENÜ İLK OKUL

8-TEKNOLOJİ KOLEJİ

9-ADANUS PLASTİK

10-TEKNİK METAL

11-BAKIRLAR TEKSTİL

12-PALMİYE TEKSTİL

13-APAYDIN İLETİŞİM

14-OMNİA

15-OĞUZ GIDA

16-REMASTER ENTEGRE

17-ORTADOĞU ALÜMİNYUM

18-BANNE OYUNCAK

19-EVREN GIDA

20-İLHAN PLASTİK

21-TEKNİK BAĞLANTI

22-BİRAY KİMYA

23-AMBALAJPORT

24-NETAFİLM

25-GİZA YAPIM

26-ARC


BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 19 MAYIS MESAJI

TOBB 80. GENEL KURULUNDA ATSO BAŞKANI KOÇAŞ’A HİZMET ŞEREF BELGESİ VE PLAKETİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VERDİ

TAPDUK EMRE KİTAP KONAĞI SINAV KAYGISI VE YÖNETİMİ KONULU SÖYLEŞİ PROGRAMINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

SAMSUNG, KİA VE HYUNDAİ’NİN ÜRETİM MERKEZİ HWASEONG İLE AKSARAY ARASINDA KARDEŞ ŞEHİR PROTOKOLÜ İMZALANDI

IHLARA VADİSİ CAM TERAS VE KAFETERYA PROJESİNDE PEYZAJ ÇALIŞMASI YAPILIYOR

200 YIILIK OSMANLI DÖNEMİ ESERİ KARASU KÖPRÜSÜ RESTORE EDİLEREK AKSARAY KÜLTÜR MİRASINA KAZANDIRILIYOR

AKSARAY BELEDİYESPOR U – 15 TAKIMI KÜÇÜK KIZLAR TÜRKİYE HENTBOL ŞAMPİYONASINDA TÜRKİYE 2. OLDU

  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,25% -0,05
  • EURO

    35,09% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2504,22% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.